אז איך אתה יכול לעזור לנו עם היעוץ הכלכלי הזה?
החלטתם שאתם צריכים סיוע בשיפור מצבכם הכלכלי. אתם מגיעים ליועץ כלכלי ומיד מתעוררות שאלות רבות : מה כולל היעוץ, איך הוא יכול לסייע לכם, למה אפשר לצפות בסיומו ועוד. שאלות שחשוב שתקבלו עליהן תשובות מפורטות המניחות את הדעת.
הפוסט הבא כולל את השאלות השכיחות ביותר בהן אני נתקל. שאלות שמופיעות בכל מיני צורות ולעיתים אינן נאמרות באופן מפורש אך ניתן להבין אותן בין השורות.
אישית אני מעדיף את המילה תהליך – מילה שמכילה הרבה מאוד. תהליך כלכלי מתחיל בנקודה ראשונית בה נבדוק את מצבכם הכלכלי, מה האתגרים שאתם מתמודדים איתם ואיך אפשר לתרגם את מציאותכם הכלכלית למספרים (היקף כספי של הגרעון החודשי, כמה אתם שווים כעת ועוד) המיפוי הראשוני הזה הינו שלב ראשון בתהליך, שמטרתו להביא אתכם למקום טוב יותר שבו ההווה יציב ורגוע והעתיד מטופל. תהליך שבו נטפל באופן מסודר בכל ההיבטים הכלכליים שלכם (תקציב, ביטוחים, פנסיה, הכנסות, הלוואות, חסכון והשקעות ועוד).
היכן שיהיה צורך בעזרה של בעל מקצוע משלים כמו: סוכן ביטוח, יועץ השקעות וכדו', ניעזר באנשי המקצוע הטובים ביותר.
שאלה לגיטימית ומתבקשת. התשובה עליה מתחלקת לכמה חלקים.תחשבו לרגע על כל הכסף שאתם משלמים כתוצאה מהתנהלות כלכלית שגויה.
כמה כסף אתם משלמים כריבית על המינוס?כמה כסף אתם משלמים כתוצאה ממשכנתא שבנויה לא נכון?
כמה תשואה אתם מפסידים כתוצאה מכך שאתם לא מצליחים לחסוך ולבנות לכם עתיד כלכלי טוב וצומח שיספק לכם שקט כלכלי לשנים רבות?
אז כן – הכסף שתשלמו לי יהיה נמוך משמעותית ביחס לכסף שתחסכו/תרויחו בעקבות התהליך הכלכלי שנעשה.
בודאי תסכימו איתי שמציאות כזאת שווה הרבה מאוד למרות שאי אפשר לשים עליה "תג מחיר" בכסף. שווה הרבה יותר מהכסף שתשלמו על התהליך הזה.
אנחנו כבר במינוס אז לשלם גם לך על היעוץ רק יעמיק את המינוס שלנו?
נכון,במקרה שבו אתם במינוס יש מקום להפחית ולייעל את ההוצאות ולא להוסיף הוצאה נוספת. אבל גם לזה יכול להיות מענה ע"י אופן התשלום ופריסה נוחה של התשלומים. במילים אחרות: אנו נתייחס גם לשאלה כיצד ניתן להכניס את ההוצאה על היעוץ לתוך התקציב שלכם באופן שתוכלו להכיל אותה.
אנחנו חיים באורח חיים מאוד צנוע ובכל זאת נמצאים במינוס, בפעם האחרונה שבדקנו ממש לא היה היכן לקצץ / להצטמצם / להדק את החגורה .. אז איך אתה תוכל לעזור לנו בזה?
בשאלה הזאת קיימת הנחת יסוד שיש מקום להבין אותה. מקובל לחשוב שפתרונות למצב כלכלי מאתגר קשורים רק לצמצום בהוצאות, קיצוצים והידוק חגורה. אבל מגוון הפתרונות שנוכל להגיע אליהם במהלך תהליך כלכלי גדול הרבה יותר ממה שאתם חושבים.
בשלב הראשון נגדיר את הבעיות / אתגרים שאתם מתמודדים איתם. אלה קשורים להתנהלות לקויה עם ההוצאות אבל לא רק.
יתכן שיש לכם הרבה הלוואות/חובות שאפשר למחזר בכל מיני דרכים וכך להוריד את הלחץ של ההחזרים החודשיים. יתכן שפוטנציאל ההכנסות שלכם לא הגיע למלואו ויש מקום ואפשרויות להגדיל את הכנסותיכם. יתכן שיש זכויות שאינכם מודעים לקיומן ועוד.
לפני שאנחנו מבררים אם אני יכול לעזור לכם בואו נשאל שאלה מקדימה – עד כמה אתם מגיעים "לעשות עבודה" או לתת לי לעשות גם את העבודה שלכם?
כל מי שעבר תהליך כלשהו עם מאמן / מטפל / פסיכולוג וכדו' יודע שאחד הגורמים שמנבאים הצלחה הוא עד כמה המטופל לוקח על עצמו אחריות על הטיפול ונמצא כאן כדי "לעשות עבודה" ולקבל אחריות מליאה על התהליך.
לעיתים קורה שהמטופל מצפה "שיעשו לו את העבודה". הוא הרי משלם על זה כסף וחושב,למרות שלא תמיד יודה בזה בפה מלא, שעצם הגעתו לטיפול/תהליך הוא מספיק ועכשיו רק צריך לתת למטפל להוביל אותו להצלחה מסחררת כשהוא "שוכב על הספה" (תרתי משמע). במקרים כאלה התוצאות יהיו בהתאם.
אז לשאלתכם – אני כאן עם הרבה כלים, תובנות, ניסיון, ידע ושיטות עבודה.
כולם הוכיחו את עצמן בתהליכים שבוצעו עם הרבה משפחות. אבל התוצאות תלויות בכם לא מעט. הן תלויות במידת הנכונות שלכם "להפשיל שרוולים", לקחת אחריות מליאה מצידכם ו"לעשות עבודה" כדי שהתהליך הזה יצליח.
בפוסט הזה נגענו רק בחלק מהשאלות שלכם. מקווה שהתשובות שעניתי עליהן מניחות את הדעת ומבהירות את תהליך הליווי הכלכלי על מרכיביו והשלבים הנכללים בו. אשמח לשמוע על שאלות נוספות ולענות עליהן באופן מפורט.
בסופו של דבר אחד הדברים הכי חשובים בתהליך שינוי הוא תיאום ציפיות המבוסס על שקיפות והבנה ברורה של התהליך. לכן חשוב שתשאלו את כל השאלות העולות בדעתכם וכמה שיותר מוקדם.
פשוט נהדר נהנתי מכל רגע של קריאה.
אשמח גם לצפות בסרטון בנושא!
תמר אגבאריה